07. 05. 2015

6 nieuwigheidjes van WordPress 4.2

Zoals gebruikelijk krijgen alle major-updates van WordPress de naam mee van een geliefd Jazz-muzikant. Dit keer is voor Bud Powell gekozen.

Bud Powell (New York City, 27 september 1924 – aldaar, 1 augustus 1966) wordt algemeen gezien als een van de beste en meest invloedrijke pianisten in de geschiedenis van de jazz. Hij speelde een sleutelrol in de ontwikkeling van de bebop. Zijn virtuositeit als pianist leverde hem de bijnaam “de Charlie Parker van de piano” op. Bron: Wikipedia

Voor de liefhebbers hebben we er onderaan dit blog een lekker muziekje bijgedaan.

Wat is er nieuw

Een team van 283 WordPress-wizards heeft hard gewerkt aan de release van WordPress 4.2. Wij praten je bij over de nieuwe functies en verbeteringen.

1. Wisselen van thema’s in de theme customizer

Door je Thema’s bladeren en deze aanpassen voordat je deze activeert. Met de nieuwe update kun je thema’s uitproberen en testen zodat deze helemaal perfect is voordat je hem live zet.

2. Press This

Press This is volledig vernieuwd. Naast dat het nu ook geschikt is voor mobiel zodat het ook op telefoons en tablets goed werkt, is het nu veel gemakkelijker geworden om video’s, afbeeldingen, artikelen etc te delen op jouw eigen website. Door een simpele ‘bookmarket’ toe te voegen aan je browser voeg je voortaan met één klik jouw favoriete content toe.

3. Plugin updates

Het updaten van plugins is nu veel makkelijker dan voorheen. Je blijft gewoon op dezelfde pagina, en gaat dus niet voor elke update naar een apart scherm.

4. Karakterset en emoji

Emoji’s, je kent ze wel van je mobieltje, zijn nu ook beschikbaar in WordPress 😀 👻💩💻!!! Naast de emoji’s zijn er nog veel meer symbolen en ook ondersteuning voor Chinees, Japans, en Koreaans beschikbaar.

5. Nog meer embeds

Naast alle embed-mogelijkheden die er al waren zijn nu ook links van Tumblr.com en Kickstarter gewoon te gebruiken in de editor.

6. Onder de motorkap

Naast alle bovenstaande wijzigingen zijn er uiteraard nog veel meer veranderingen doorgevoerd. Zo is er gewerkt aan de accesibility en kunnen er nu geluidsberichten naar screenreaders worden verzonden. Ook worden termen die in meerdere groepen worden gebruikt in de nieuwe update als unieke term gezien. Geen verwarring meer dus.

En nu snel updaten

Behalve alle bovenstaande punten gaan WordPress updates vaak gepaard met (soms kritieke) veiligheids-updates. Het is dus aan te raden om zo snel mogelijk te updaten naar de nieuwste versie zodat je weer helemaal up-to-date, maar vooral ook veilig bent.

Onderhoud door Studio Maker

Uiteraard zijn alle websites van onze opdrachtgevers met een onderhoudscontract bijgewerkt naar de nieuwste versie. Voor deze websites verzorgen wij ook alle updates van plugins en themes, maar ook de backups worden door ons verzorgd.