09. 09. 2015

Even voorstellen: onze nieuwe stagiaire

Met volle trots presenteren wij een creatieveling uit Ridderkerk. Marjolein Hamelink gaat het team van Studio Maker versterken.

Nou Marjolein, stel je eens voor.

“Ik ben een 19-jarige studente, woonachtig in Ridderkerk, die graag de mouwen opstroopt en aan de slag gaat met designs. Nadat ik mijn HAVO-diploma behaalde, besloot ik een versneld MBO 4-traject te volgen op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Namelijk, Grafisch Vormgeven. Ook zit ik nog in de plusklas. Daar krijg ik extra opdrachten ter voorbereiding voor mijn vervolgstudie. Dat was bij mij figuurlijke liefde op het eerste gezicht.”

Wat ga je voor Studio Maker doen?

“Ik krijg opdrachten van mijn stagebegeleiders. Voor die opdrachten bedenk ik een onderwerp en vervolgens maak ik daar een design van. Dit zal op de computer vormgegeven worden. Ik zorg voor de goede kleuren, structuur en duidelijkheid in het product.”

Hoe ben je bij Studio Maker terecht gekomen?

“De stijl van Studio Maker sprak mij meteen aan. Niet van die poespas creaties maar duidelijke en strakke designs. Daar voel ik me helemaal in thuis en dat leidt tot motivatie. Daaruit gaan mooie designs ontstaan voor het bedrijf en haar klanten.”

Eet je wel eens Quinoa?

Ik heb geen idee wat dat is!? Maar waarschijnlijk niet.

En wat verwacht je van je stage?

“Hier kan ik mezelf verbreden, omdat hier mensen met veel ervaring aan het roer staan. Ik hoop nog veel meer te leren op het gebied van vormgeven. Ook wil ik me op het online vlak ontwikkelen, want op school gingen we vaak alleen offline te werk.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

“Ik wil graag naar de Arteveldehogeschool in Gent. De Crossmedia opleiding lijkt mij daar een goed vervolg. Dit komt ook neer op ontwerpen bedenken, designs maken en mijn producten aanbieden. Alleen dan wel in een groter scala. Ik jaag mijn creatieve dromen achterna en hoop het ver te gaan schoppen.”