08. 07. 2015

Het ontstaan van WordCamp Europe #WCEU2015

Zé Fontainhas was een van de initiatiefnemers van de allereerste WordCamp Europe in Leiden (2013). Deze Portugees, die onlangs opa is geworden, houdt zich normaliter vooral bezig met het ondersteunen van de contributors bij het vertalen van WordPress in de meer dan 140 talen. 

WordCamp’s werden van oudsher altijd lokaal (landelijk) georganiseerd. Het idee om een grotere WordCamp op te zetten kwam uit een ‘random thought’ in San Francisco, USA. : “We hebben WordCamps, maar alleen nationaal, je ziet steeds dezelfde mensen, de EU is niet zo groot dus het zou toch moeten lukken dat mensen uit heel europa bij elkaar komen.” Uiteraard was het de vraag of er wel genoeg bezoekers zouden komen, of de sponsors geïnteresseerd zijn en waar en wanneer moet het plaatsvinden?

Deze vragen werden al snel beantwoord. Uiteindelijk vond de eerste #WCEU plaats in 2013. Het resultaat is bekend, het ging alle verwachtingen te boven, de Europese community was geboren. Dit jaar was de 3e editie van WordCamp in Sevilla, Spanje, en volgend jaar gaan we naar Wenen in Oostenrijk voor editie 4!

How WordCamp Europe Came to Be – Zé Fontainhas
WCEU 2015 – Seville 

Update: Hieronder de video