Sonic Picnic – Music and Sound for media

SonicPicnic is een team van vijf componisten en sounddesigners. Vanuit studio's in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam componeren, ontwerpen, registreren, mixen en spelen zij al ruim 15 jaar alles wat klinkt. Studio Maker ontwikkelde een gloednieuwe website.


Bezoek de website

Onze aanpak

We begonnen het ontwerpproces met styleborden, die bevatte typografie, kleuren en verschillende UI-elementen. Zo konden we al redelijk snel een beeld vormen zonder veel tijd te investeren in het ontwerpen van meerdere versies van pagina's.
Na de feedback hebben we de styleborden uitgewerkt en vervolgens ontwikkeld.

De opdracht

SonicPicnic vroeg ons om een redesign te maken van de huidige website. Na het kennismakingsgesprek en onderzoek bleek dat de website een ander beeld gaf dan dan SonicPicnic zou willen. Wij zagen de mogelijkheid om een moderne en overzichtelijke website voor te stellen die past bij de autoriteit op gebied van geluid die ze zijn.

Filter

Bij het portfolio hebben we een filter ontwikkelt waarbij je makkelijk tussen de categorieën kunt switchen, 'bekijk alles' is natuurlijk ook mogelijk. Hierdoor is de gebruikerservaring verbeterd bij het kiezen van een project, doormiddel van een duidelijker visuele referentie bij het selecteren van de categorie.

Duidelijke ontwerp richting

Sonic Picnic heeft nu een online aanwezigheid die klantgericht is, modern en in lijn met de huidige bouwnormen. De samenwerking met Sonic Picnic was tof, het gaf ons de kans om nieuwe en verbeterde digitale ervaringen voor hen te ontwikkelen.

Wil je ook met ons samenwerken?

Start hier jouw project